Igen, igen, IGEN!!!
Elkészült a Dévény Anna Alapítvány új honlapja!!! :-) Csak egy kattintás és már Ti is láthatjátok!
Nagy kő esett le a szívemről, igazi mérföldkőnek tartom az első nagy beteljesülést angyalságom idején. Azt az egyet sajnálom, hogy a gyönyörű felszínen nem látszik az a mérhetetlen sok munka és erőfeszítés, ami mögötte van. Az igazi érdem nem az enyém ám, hanem fantasztikus segítőimé Kálmán Edináé és Debreczeny Balázsé, akik időt, fáradságot nem kímélve munka és család mellett formázták és alakították ki a ma látható verziót. Ha egész életemre elszegődnék hozzájuk mindenes lánynak, akkor sem tudnám meghálálni Nekik mindazt, amit az alapítványért, és így közvetve ugyan, de értem is tesznek. Én amolyan inasként szolgáltam őket és próbáltam eleget tenni a kéréseiknek, ami a munkájukat segítette (remélem nem hátráltatta :). Kezdem rosszul érezni magam, ők végzik az oroszlán részt, én meg aratom a babérokat...
Ha kedvetek van, kattintsatok és mivel sütit is ígértem mindehhez, álljon itt egy tuti recept Advent idejére.
"Angyalkifli"
Hozzávalók:
Töltelék:
kb. 60 dkg szilvalekvár (ha lehet cukormentes)
darált dió ízlés szerint, de ne legyen túl száraz
Tészta:
40 dkg rétesliszt
25 dkg margarin
csipetnyi só
2 dl tejföl
darált dió ízlés szerint
Végén pedig:
porcukor és vaníliás cukor (én ezt szemre szoktam mindig, kb. 40-50 dkg porcukrot keverek össze 2-3 csomag vaníliás cukorral.
A tésztához valókat összegyúrod, aztán 15 percet pihenteted
aztán kinyújtod olyan kb. 3 mm-es vastagra, s egy átlagos 2 dl-es bögre szájával (az átmérője miatt) kiszaggatod a korongokat. Ezekbe egyenként egy kis kanál (kb. fél-3/4 teáskanál) tölteléket raksz, úgy, hogy az egyik szélére, aztán onnan tekered fel, ha ez megvan, a két végét kicsit összeszorítod, hogy ne folyjon ki a töltelék és félhold formára behajtod. A kis kifliket kivajazott tepsire teszed, s addig sütöd, míg halványbarna nem lesz (15-20 perc kb.), picit hagyod hűlni, de még melegen jó alaposan beleforgatod a vaníliás porcukorba, aztán légmenetesen zárható dobozba (műanyag/pléh) rakod, ha teljesen kihűlt, lezárod és kész.